Domáca tekvicová polievka
Skvelá jednoduchá a chutná tekvicová polievka s parmezánom.
Ingrediencie: 2 tekvice hokkaidó, parmezán, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, tekvicový olej, olivový olej, opražený chlebík.
Skvelá jednoduchá a chutná tekvicová polievka s parmezánom.
Ingrediencie: 2 tekvice hokkaidó, parmezán, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, tekvicový olej, olivový olej, opražený chlebík.
Skvelá jednoduchá a chutná tekvicová polievka s parmezánom.
Ingrediencie: 2 tekvice hokkaidó, parmezán, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, voda, soľ, mleté čierne korenie, tekvicový olej, olivový olej, opražený chlebík.
Postup: Nakrájame si tekvicu na mesiačiky a vyčistíme vnútro, môžeme ju ošúpať a poukladáme na plech. Osolíme a okoreníme. Vložíme do rúruy upiecť na 220 stupňov a 20 minút kým bude mäkká. V hrnci si speníme na olivovom oleji cibuľku a cesnak, vhodíme na kocky nakrájanú tekvicu a zalejeme vodou tak aby bola cca 1cm nad tekvicou. Provedieme k varu a rozmixujeme. Potom dochutíme soľou a korením a necháme ešte prevrieť. Naložíme do taniera, hodíme pár chlebíkov, posypeme parmezánom a zakvapneme tekvicovým olejom.
Dobrú chuť!